Meklē pēc ēdiena vai produkta nosaukuma

Salāti Saulespuķe svētku galdam

Drukāt

Gaļas un zivju, dārzeņu un augļu- salāti ir neaizstājami mūsu ēdienkartē. Ņemot vērā to salātu dažādību, kas atrodami mūsdienu virtuvē, katrs var pagatvot tādu ēdienu, kāds viņam visvairāk iet pie dūšas. Tomēr, kad tuvojas svētki, ikviens vēlas likt galdā ne tikai garšīgus, bet arī skaisti noformētus salātus. Tāpēc šodien mēs dāvinām jums brīnišķīgu un oriģinālu salātu "Saulespuķe" recepti.

Nepieciešams:

300 g vistas filejas,
400 g šampinjonu,
sāls pēc garšas,
pipari pēc garšas.

3 olas,
150 g jebkura cietā siera,
1 bundžiņa tumšo olīvu bez kauliņiem,
1 sīpols,
200 g burkānu,
majonēze pēc vajadzības (varat lietot pašgatavotu majonēzi, recepti atradīsiet šeit),
jebkuri ovālas formas čipsi,
dažas svaigas salātu lapas (nav obligāti).

Pagatavošana:

1. Vistas fileju kopā ar notīrītiem burkāniem un šampinjoniem novāra ūdenī, kuram pievienota sāls un pipari. Fileju, burkānus un sēnes izņem no katla un atdzesē. (vistas novārījumu vēlāk varat izmantot buljona vai zupas pagatavošanai)

2. Vistas fileju un šampinjonus sagriež kubiņos.

3. Sīpolu sīki sagriež un kopā ar sasmalcinātajiem šampinjoniem eļļā apcep.

4. Olas novāra atdzesē un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

5. Burkānus tāpat sarīvē uz rupjās sakņu rīves.

6. Sieru sarīvē uz smalkās rīves.

7. Ņem skaistu trauku, izklāj to ar svaigām salātu lapām (taču var iztikt arī bez tām) un liek kārtās salātus, starp katru kārtu klājot majonēzi.
Kārtu secība: vista- sīpoli ar šampinjoniem- burkāni- olas- siers. Virs siera kārtas majonēze vairs nav nepieciešama.

8. Olīvas pārgriež uz pusēm un skaisti kārto virs siera kārtas.

9. Salātus liek ledusskapī uz dažām stundām savilkties.

10. Pirms pasniegšanas salātus izrotā ar ovālas formas čipsiem, apliekot tos apkārt traukam, lai veidotos saulespuķes forma. Katra čipsa vidū var uzkaisīt nedaudz olu dzeltenuma.

Vēl tikai gribu piebilst, ka tie, kam negaršo olīvas, to vietā var izmantot sarkanās vīnogas.

Labu apetīti jums un jūsu viesiem!

Tev jābūt autorizētam, lai varētu atstāt komentāru. Varbūt vēlies piereģistrēties?